Duurzaamheid

COMFORTABEL EN DUURZAAM WONEN

De woningen zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. De woningen worden vakkundig en volgens de nieuwste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. Alle ramen zijn voorzien van triple glas. Een modern ventilatiesysteem verzekert je van voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat. De woningen worden aardgasvrij gebouwd, dus als je een woning koopt in het Sonnavillehof, dan ben je goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast zorgen de uitstekende isolatie, triple glas en de zonnepanelen op de huizen voor een lagere energierekening. En wat een luxe, de vloerverwarming in het hele huis: geen last van ontsierende radiatoren.
 
Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De woningen hebben een EPC-waarde van 0 en zijn hiermee dus al zuiniger dan de nu geldende eis van EPC 0,4.

De hofwoningen (bouwnummers 7, 8 ,9) hebben in basis een EPC van 0,4. Deze woningen beschikken niet over zonnepanelen en triple glas. Het opwaarderen van de woning naar een EPC 0,0 is mogelijk door middel van verschillende duurzaamheidsopties die worden aangeboden bij de optiemogelijkheden.

EEN HYPOTHEEK VOOR UW DUURZAME NIEUWBOUWWONING

Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor u zijn. Met een GroenHypotheek krijgt u tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek heeft u een Groenverklaring nodig. De woningen in Sonnavillehof (met uitzondering van de bouwnummers 7,8 en 9) hebben een dergelijke Groenverklaring. Deze Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. U krijgt rentekorting op uw GroenHypotheek voor de duur van uw Groenverklaring.

LEES MEER OVER DE RABO GROENHYPOTHEEK >>

EXTRA LENEN DANKZIJ ENERGIEZUINIG HUIS

De duurzaamheid van de woningen wordt door meerdere banken beloond. Als u een deel van de hypotheek besteedt aan energiebesparende maatregelen kunt u nog meer lenen dan normaal.
In dat geval mag u tot 106% van de koopsom lenen in plaats van 100%. Dit kan u duizenden euro’s voordeel opleveren! Het resultaat is dus betaalbaar en comfortabel met een minimale belasting van het milieu.

Menu