Omgeving

Alkmaar voorziet u van alle gemakken van het wonen in een stad en heeft een gunstige ligging ten opzichte van landschappelijke rijkdom als strand, duinen, polders en pittoreske dorpjes. Alkmaar is van alle markten thuis.

IN DE BUURT

Op loopafstand van Sonnavillehof vindt u diverse supermarkten en winkeltjes voor uw dagelijkse boodschappen. Er zijn meerdere onderwijsinstellingen in de buurt te vinden, waaronder een basisschool op slechts 5 minuten loopafstand. Tandarts- en dokterspraktijken zijn dichtbij. En ook sportscholen en het park Alkmaarderhout op 5 minuten loopafstand zorgen voor veel gemak.

HISTORISCH CENTRUM

Wilt u uitgebreid winkelen, dan bent u met 10 minuten fietsen in het centrum. Het centrum wordt gekenmerkt door grachten, hofjes, cultuurcentra en vele winkels en winkelketens.
 
De bijzondere winkels en boetiekjes zijn behuisd in de monumentale panden aan de smalle straatjes in de historische binnenstad. Dit deel van de stad wordt de Oude Stad genoemd. Hier kunt u al winkelend, fietsend of zittend op één van de gezellig terrassen, de Alkmaarse historie beleven. Alkmaar staat bekend als kaasstad. In de Oude Stad vindt u ook de wereldberoemde kaasmarkt, waar al honderden jaren op dezelfde manier kaas wordt verhandeld.
 
Alkmaar kent vele kleine en grote evenementen. Een voorbeeld hiervan is het jaarlijkse feest ‘Alkmaar Ontzet’ waar de victorie op de Spanjaarden in 1573 wordt gevierd. Dit is een week vol activiteiten, vieringen en festivals. Een bioscoopje pakken, sfeervol dineren of varen door de binnenstad: in Alkmaar is altijd wat te beleven.

ACTIEF IN ALKMAAR

Op de vele sportverenigingen en muziekscholen die Alkmaar rijk is, kunt u uw sportieve of muzikale talenten ontdekken of ontwikkelen.
 
Wilt u in de stad recreëren of wandelen, dan kan dat bijvoorbeeld in stadsparken Alkmaarderhout of Oosterhout met zijn vlindertuin. Voor meer rust, ruimte en natuur kunt u uw hart ophalen in de dorpen en polders in de directe omgeving van Alkmaar. Geniet per fiets van de bollenvelden bij polder De Schermer of huur een fluisterbootje of kano en ontdek het prachtige natuurgebied de Eilandspolder.
 
Het strand en de duinen van Egmond aan Zee zijn al met 15 minuten per auto te bereiken. Fijn om even lekker uit te waaien of te genieten van een zonsondergang op een mooie zomerdag.

STEDEN BINNEN HANDBEREIK

Met de auto ben u via de A9 binnen 30 minuten in het centrum van Haarlem. In het centrum van Amsterdam bent u via een directe treinverbinding vanaf Alkmaar Centraal in 35 minuten. Ideaal voor woon-werkverkeer en uitstapjes.
 
 
 

Menu